Ce înseamnă ochelari polarizați? » Grande Optique

Ce înseamnă ochelari polarizați?

 

Începând cu lentilele polarizate, acestea sunt recomandate de cele mai multe ori persoanelor care petrec mult timp în aer liber. La fel cum ne protejăm pielea de razele soarelui, și ochii nostri au nevoie de protecție. Lumina soarelui poate fi absorbită sau reflectată în mai multe direcții diferite. Aceasta răsare de pe suprafețe orizontale cum ar fi apa, terenul sau capota unei mașini care este reflectată de obicei înapoi într-o direcție orizontală similară. Această reflecție poate crea atât un disconfort vizuat, cât și o potențială orbire.

Lentilele polarizate conțin un filtru laminat care permite numai trecerea luminii orientate vertical. Aceasta blochează lumina orientată orizontal, astfel încât strălucirea este aproape eliminată.

La Grande Optique vă oferim și lentile polarizate cu dioptrii de la Zeiss, Essilor și de la alte mărci renumite, fiind accesibile la preț și calitatea este de excepție.

Cele mai comune culori ale lentilelor poalarizate sunt gri, maro si verde, dar în funcție de producător, pot fi disponibile mai multe culori. Culorile galben sau melanina sunt, de asemenea, culori populare. O modalitate simplă de a verifica lentilele polarizate este să vă uitați la un ecran LCD. Polarizarea poate face adesea mai dificilă vizualizarea ecranelor decât prin lentile obișnuite colorate. Prin lentilele polarizate, ecranele LCD arată negru sau foarte întunecat. La Grande Optique, atunci când se achiziționează ochelari de soare cu lentile polarizate se pune la dispoziție un test de polarizare.

Lentilele polarizate au numeroase avantaje față de lentilele nepolarizate. Acestea îmbunatățesc confortul vizual, contrastul și claritatea vizuală, reduce oboseala ochilor, permite percepția adevarată și mult mai clară a culorilor, reduce reflexiile și elimină lumina orbitoare.

Deși lentilele de ochelari de soare polarizate îmbunătățesc confortul și vizibilitatea, este posibil să întâlniți anumite cazuri când lentilele polarizate nu sunt potrivite. Lentilele polarizate reduc vizibilitatea imaginilor produse de LCD-urile găsite pe unele ecrane digitale, cum ar fi automatele bancare (ATM-uri) și pompele benzinăriilor. Cu lentilele polarizate, este posibil să vă fie mai dificil să vedeți ecranul de pe telefon (în funcție de tipul de tehnologie a ecranului utilizat).

Este destul de ușor să ne dam seama  dacă ochelarii sunt polarizați. Încercați să priviți spre o suprafață reflectorizantă, cu și fără lentile. Lentilele polarizate funcționează prin reducerea strălucirii de la lumina strălucitoare de pe suprafețele reflectorizante și contrastul este ușor crescut, astfel încât acestea ar trebui să faciliteze vizualizarea lucrurilor în condiții de lumină puternică.

Amintiți-vă, când cumpărați ochelari de soare, nu luați în considerare doar aspectul, ci calitatea lentilelor și beneficiile pe care acestea le aduc. Cu siguranță, atunci când alegeți ochelari de soare polarizați de la o anumită marcă mai cunoscută, precum Ray-Ban, Police, Vogue și altele puteți fi siguri că faceți o alegere bună. La Grande Optique găsiți o varietate mare de ochelari polarizați de cea mai bună calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suna acum!