Ce ochelari mi se potrivesc în funcție de forma feței? » Grande Optique

Ce ochelari mi se potrivesc în funcție de forma feței?

Atunci când ochii noștri au nevoie de o pereche de ochelari, trebuie să luăm în considerare faptul că o ramă potrivită, care să ne avantajeze, trebuie să fie aleasă în funcție de ce formă a feței avem.

Mai întâi de toate, trebuie să stabilim ce formă are fața noastră. Pentru asta avem nevoie de un metru, o hârtie și un creion. Astfel, începem prin a măsura fața pe orizontală, în dreptul obrajilor, începând de la o ureche și terminând la cealaltă, peste nas. Apoi măsurăm dimensiunea maxilarului, partea cea mai lată a frunții și nu în ultimul rând, dimensiunea feței pe verticală.

Drept urmare, in urma măsurătorilor putem constata următoarele:

– fața noastră este ovală dacă dimensiunea feței pe verticală este de aproximativ (1+1/2) mai mare ca dimensiunea pe orizontală;

– fața este rotundă dacă dimensiunea feței pe verticală este aproximativ egală cu dimensiunea pe orizontală;

– fața este pătrată dacă dimensiunea frunții este aproape egală cu cea a maxilarului;

– fața este triunghiulară (sau în formă de inimă) dacă dimensiunile obrajilor și frunții sunt semnificativ mai mari decât dimensiunea maxilarului.

Pasul următor, după ce am aflat care este forma feței noastre, este acela de a alege cea mai potrivită ramă.

Astfel, fața ovală este cea mai versatilă, iar ramele supradimensionate se potrivesc cel mai bine .

Dacă fața este rotundă, ochelarii care accentuează trăsăturile sunt cei de formă dreptunghiulară. Este de preferat ca rama să aibă liniile mai apăsate și unghiurile mai pronunțate.

Dacă am constatat că avem  formă pătrată a feței, cele mai potrivite rame sunt cele rotunde și subțiri pentru a nu încărca foarte mult fața. De asemenea, trebuie să fim atenți ca lățimea ramei să fie ușor mai mare decât lățimea dintre pomeți.

Persoanele care au fața de formă triunghiulară (sau formă de inimă), pot alege o ramă care este cu partea de deasupra ochilor mai lată. Lățimea ramei trebuie să fie ușor mai mare decât cea a maxilarului, pentru a se putea crea un echilibru. Cele mai potrivite rame fiind cele ochi de pisică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *