Info Pacienți

Cum mă pregătesc pentru consultație?

Dacă este prima dată când veniți la cabinetul nostru, este bine să aduceți istoricul medical oftalmologic, toate informațiile pe care încă le mai aveți sau măcar ultima pereche de ochelari. De asemenea, dacă suferiți de anumite boli despre care ați fost informat ca afectează ochii, vă rugăm să specificați acest aspect.
În cazul în care sunteți posesorul unei recomandări primite în cadrul unei promoții sau sunteți membrul unei clinici partenere, vă rugăm să aduceți documentele necesare.

Cât timp durează și ce se întâmplă în timpul consultației?

Durata unei consultații depinde de la o persoană la alta, consultația de rutină durează aproximativ 15 minute. În cazul în care sunt necesare alte investigații, specialiștii noștri vă vor explica pașii care vor trebui urmați. Tratăm fiecare pacient în funcție de nevoile sale, de aceea exista situații în care, din motive obiective, trebuie să dedicăm mai mult timp unui pacient. Dacă se întâmplă sa fiți în sala de așteptare și să trebuiască să așteptați, ne cerem scuze și vă rugăm să aveți răbdare, și dumneavoastră veți fi tratat/ă cu maximă atenție atunci când veți fi în cabinet.

În timpul consultației de rutină se vor efectua următoarele:

Examen autokeratorefractometru, examen foropter automat, testul roșu/verde, stabilire acuitate vizuală fară corecție și cu corecție, evaluare strabism (unde este cazul), oculzie automată pentru prevenirea acomodației la testele pentru astigmatism (unde este cazul), măsurarea automată a distanței interpupilare, stabilire dioptrii. În cazul în care pacientul are peste 40 de ani se vor stabili dioptriile și acuitatea vizuală și pentru vederea de aproape sau calculator. Dacă este necesar se vor recomanda examen biomicroscopie sau alte investigații. De regulă administrarea picăturilor de dilatare nu mai este necesară în cabinetul Grande Optique, aparatura fiind cea mai performantă în domeniu.
Dacă, pentru stabilirea diagnosticului va fi nevoie și de alte investigații suplimentare, specialiștii noștri vă vor explica pașii care ar trebui urmați în funcție de nevoile fiecărui pacient, costurile acestora nefiind incluse în costul consultației inițiale.

Când trebuie să mă prezint la un control oftalmologic?

În general, este bine să faceți o consultație oftalmologică:
– Anual, dacă sunteți purtător de ochelari, sau la 2 ani până la vârsta de 40 de ani, dacă nu sunteți purtător de ochelari.
– În jurul vârstei de 40 – 43 de ani este obligatoriu să efectuați un consult oftalmologic complet pentru verificarea acuității vizuale, atât la distanță, cât și la apropiere pentru că în jurul acestei vârste apare presbiopia (oboseala la citit)
– La copii primul consult oftalmologic se face la 3 ani, bineînțeles, dacă până la această vârstă nu s-a observat nimic în neregula. Dacă la acest consult totul este normal, următorul control se face la 6 – 7 ani, înainte de începerea școlii. Atunci când părinții sunt purtători de ochelari (miopie, hipermetropie, astigmatism) copiii trebuie duși anual la un control oftalmologic, dar după vârsta de 3 ani.
– Pentru copiii purtători de ochelari, până la vârsta de 18 ani consultația oftalmologică se recomandă la 6 luni, cel mult la 1 an.
Oricând observați scăderea acuității vizuale, dificultăți de vedere, dureri de cap, dureri oculare, amețeli, ochi roșii etc.